Välkomna till körverksamhetens bildarkiv!

Här hittar du en urval av bilder från våra aktiviteter. Välkommen att titta in!
Klicka på bilden du vill se i en större version.

Under gudstjänsten i Bodafors kyrka den 16 augusti

avtackades Lindor Lindén och Elisabeth Homelius.

Lindor har tjänstgjort som kantor i Bodafors och Bringetofta i mer än tio år.
Han har haft fyra körer i sin tjänst - två kyrkokörer varav en s.k. blandad kör / fyrstämmig /, en barnkör / Mikaelikören / och en sjungande pensionärs- grupp vars arbetsnamn är "Sångarglädje", en grupp, som till may 2009 har framträtt på femton olika platser och sammanhang.
Sångarglädje har också framträtt tillsammans med kyrkokören i Bringetofta bl.a. med ett sångprogram om sångförfattaren och musikern Theofil Engström, en nestor inom den svenska frikyrkligheten. Det har varit en arbetsintensiv kantorstid, men samtidigt väldigt rolig och lärorik.

Lindor skriver:

Vi har tillsammans spänt bågen och antagit nya utmaningar - var grupp för sig. Till dig som läser detta, kan jag säga att det är hälsosamt att sjunga och dessutom roligt.
Den sociala gemenskapen i körerna är betydande och den vårdar vi på olika sätt. Kaffet utgör i det sammanhanget en viktig del.

Elisabeth startade ungdomskören Glory för två och ett halvt år sedan och har spridit mycket glädje tillsammans med ungdomarna runt om i vårt samhälle sedan dess.

Nu kommer den nya kantorn Magareta Moberg ta över körverksamheterna i Bodafors.

Konsert med Py Bäckman 15 februari 2009

Så kom hon då - Py Bäckman - till N. Sandsjö kyrka och gav en konsert, som vi kommer att minnas länge.
Hennes eminente pianist Rune Broberg förhöjde hennes framförande, med sitt fylliga ackompanjemag. En stor och bidragande orsak till att konserten föll åhörarna i smaken, var körens sång, en gemensam kör av kyrkokörerna i Bodafors och N.Sandsjö under Lindor Lindéns ledning. Körerna hade först övat var för sig och sedan tillsammans vid två tillfällen förutom "genrepet" samma dag i N.Sandsjö kyrka. Harald Petersson, vikarierande kantor i N.Sandsjö har hjälpt till med instuderingen.
Körena hade i god tid fått uppgiften att öva in åtta sånger av varierande svårighetsgrad, sånger som alla var skrivna av Py Bäckman. Där fanns "Koppången", "Gabriellas sång" och "Stad i ljus" för att nämna några. Även den psalm, som sjungs under andakten, var skriven av Py, psalmen "Vad är Gud".
Före en sån här satsning infinner sig lätt en viss oro, hur ska det gå när Py och Rune kommer. Har vi övat tillräckligt, blir det mycket som måste ändras eller...
Vår oro visade sig vara obefogad. Vi fann varandra både musikaliskt och själsligt väldigt fort och genrepet blev nästan lustfyllt. Som slutkläm kan sägas att det blev en riktig "höjdare".

 • Lindor och Elisbeth avtackades i Bodafors kyrka
 • Kyrkoherden tackar Lindor och Elisabeth för deras insats.
 • Lindor och Elisbeth under avtackningen...
 • Py Bäckmann på konsert i Norra Sandsjö kyrkan
 • Py Bäckmann på konsert i Norra Sandsjö kyrkan
 • Py Bäckmann på konsert i Norra Sandsjö kyrkan
 • Sig-Britt Wennerhag Sjöstrand fick medalj för minst 25 år som körsångare
  Sig-Britt Wennerhag Sjöstrand fick medalj för minst 25 år som körsångare.
 • Adventsgudstjänst i Bodafors kyrka
  Adventsgudstjänst i Bodafors kyrka.
 • Annika o Iréne på busse under resan till Globenn
 • Margareta o Ingemar på bussen under resan till Globen
 • Kören övar i Globen
 • Konsert i Globen med del av kören
 • Dan och Lindor i Globen
 • Konsert i Globen
 • Kören samlas för hemresan efter konserten i Globen

Körens resa till Globen 21-23 november 2008

Tillsammans med kyrkokören från Hällaryd i Blekinge for vi per buss till Stockholm fden 21/11 för att sjunga med i julkonserten "Sånger för livet". Det var den tionde konserten som Svenska Läkarmissionen arrangerade. Antalet körsångare var begränsat till 3000, så det gällde att vara ute i tid men sin körs anmälan för att få vara med i GLOBEN.

Som en förberedelse till "GLOBEN-konserten" anordnades regionala körsammandragningar under Kjell Lönnå´s ledning.

Övningarna i GLOBEN pågick mellan kl.17.00 och 22.00 på fredagen inklusive kafferast och mellan 9.00 och 14.30 på lördagen inklusive kafferast. Sedan hem och byta om för åter vara på plats 15.50. Konserten, som spelades in av SVT för att sändas den 14/12 och 21/12 kl.19.00 pågick mellan kl.16.00 19.30 med en 1/2-timmes rast på mitten. Konserten spelades alltså in i två avdelningar. För ackompanjemanget till kör och solister svarade en stor symfoniorkester under Kjell Lönnå och professor Gustav Sjöqvist dirigentskap.. Ett maffigt inslag ikonserten var när Kungl. Svea Livgardes dragoners blåsorkester tågade in och bjöd på en sprakande kavalkad av julmelodier.

En rad kända artister såsom Jeanette Köhn, Sofia Karlsson, Victoria Tolstoj, Karl-Magnus Fredriksson och Sven-Bertil Taube bjöd på härlig och maffig sång.

Att höra 3000 körsångare sjunga acompanjerade en av stor symfoniorkester, går utanpå mycket. En konserthelg som den i GLOBEN ger så otroligt mycket tillbaka att det är värt alla övningstimmar. Dessutom utökar körerna sin repertoar och sitt musikaliska kunnande. Den sociala gemenskapen, där man träffar och lär känna nya människor och har roligt tillsammans är ytterligare ett stort pluss. Givetvis har körerna, var för sig, fått jobba med repertoaren hemma under sina egna övningskvällar jämsides med sitt eget körprogram inför advent och jul.

Efter konserten samlades ca 500 personer till en gemensam middag på hotellet. Där även Kjell Lönnå med fru deltog. Kvällen avslutades lite informellt med ytterligare sång och musik som leddes av duktiga musikanter från Hällaryds-kören. Efter ytterligare en natts god sömn äntrades bussen på söndagsförmiddagen och vi var hemma i Bodafors på eftermiddagen. Nöjda och glada efter en mycket lyckad resa.

Alla behöver tanka upp sin musikaliska bränsletank emellanåt. Julkonserten i GLOBEN var ett sådant tillfälle.

Upp
 
StudioV19 AB Reklam, Webdesign